54 Tips om te helpen gewicht te verliezen – en houd het af! Deze dagelijkse tips zijn een goudmijn van dieetmethoden die gezond verstand en duurzaam zijn.
Probeer zoveel mogelijk van deze tips aan je dagelijkse routine toe te voegen, en je zult zeker goed op weg zijn naar een slankere, gezondere jij. We worden niet “van de ene op de andere dag” dik – dus je zou verwachten dat het een bepaalde hoeveelheid tijd kost om dat gewicht weer te verliezen, maar geef niet op! Doorzettingsvermogen, vastberadenheid en grit – Het zouden uw sleutelwoorden moeten zijn. Deze tips werken – als je je aan je plan houdt!
1. Elimineer een eetlepel vet per dag en je verliest 5 kilo in een jaar.
2. Vermijd vreemde rage diëten – als je de rest van je leven niet op die manier kunt eten, verspil dan je tijd of je gezondheid niet.
3. Beperk alcoholgebruik – elke portie bevat 100 tot 150 calorieën.
4. Eet minstens twee keer per dag fruit.
5. Houd een eetdagboek bij over je voedselkeuzes en geef aan hoe hongerig je bent elke keer dat je eet. Besteed bijzondere aandacht aan je hongerniveau wanneer je snackt.
6. Voer drie keer per week minimaal 30 minuten aërobe oefening uit. Noteer dit in je eetdagboek. Aeroob betekent elke oefening die je ademhaling en hartslag verhoogt. Wandelen is prima! Doe alleen wat je kunt om mee te beginnen. Als u andere gezondheidsproblemen heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u aan een sterke lichaamsbeweging begint.
7. Verhoog geleidelijk de lengte en frequentie van je trainingen.
8. Weeg jezelf niet meer dan twee keer per week. En doe het ’s ochtends nadat je naar de wc bent gegaan – het is de meest nauwkeurige meting.
9. Geef jezelf een non-food beloning voor elke 5 kilo die je verliest.
10. Vertraag je eetsnelheid – zorg ervoor dat maaltijden minstens 20 minuten duren. Probeer met de andere hand te eten of neem een slok water tussen de happen door.
11. Gebruik kleinere platen.
12. Neem je lunch minstens drie keer per week mee naar je werk.
13. Begin twee keer per week met krachttraining naarmate je conditie verbetert. Het opbouwen van spieren verhoogt je metabolisme en dwingt je lichaam om vet te gebruiken, geen spieren, wanneer je calorieën vermindert. Bezuinig op koolhydraten en blijf bij mager wit vlees en vis, en je zult hier enorme verbeteringen merken.
14. Stop met eten tijdens het televisiekijken.
15. Laat iemand anders restjes wegleggen.
16. Koop een goed vetarm, caloriearm kookboek of tijdschriftabonnement.
17. Probeer twee nieuwe caloriearme recepten per maand.
18. BELANGRIJK – Eet dagelijks ontbijt. Dit onderdrukt de eetlust voor het grootste deel van de dag en levert brandstof voor de hersenen tijdens het werk of het zorgen voor de kinderen! Je zult je de hele dag beter voelen en meer energie hebben als je ’s ochtends een vetarme ontbijtgranen eet.
19. Lees niet tijdens het eten.
20. Neem eens per week een zoete traktatie.
21. Bewaar gezonde snacks thuis en op het werk.
22. Beperk uw kaasconsumptie om vet en verzadigd vet te verminderen – gebruik kaas en lunchvlees met minder dan 5 gram vet per ounce.
23. Voeg het tellen van calorieën of het tellen van vet grammen een paar weken toe aan uw voedingsdagboek als uw gewichtsverlies vertraagt. Misschien mis je iets.
24. Vervang kruiden en specerijen voor zout.
25. Koop voedsel als je geen honger hebt en gebruik een boodschappenlijstje.
26. Vervang gehakt door gemalen kalkoen of sojakruimels in gerechten zoals spaghetti. Sla de eiwitten in je maaltijden niet over; zoek een slankere vervanger.
27. Eet drie groenten per dag.
28. Eet altijd zittend.
29. Vraag dat je familie en vrienden je inspanningen respecteren om af te vallen en fit te worden – pas op voor liefdevolle ‘sabotage’.
30. Maak een wandeling als je gestrest of boos bent.
31. Eet twee zuivelproducten per dag – wees je bewust van je calciuminname. Selecteer vetarme of vetvrije zuivelproducten om vetcalorieën te verminderen.
32. Bestel dressings en sauzen aan de zijkant en breng ze aan met een vork.
33. Verhoog jer vezelinname – koos volkoren brood, granen en pastaproducten, peulvruchten en rauwe groenten en fruit.
34. Voeg langzaam voedsel toe aan je maaltijden – knapperige groenten, een groot glas water, warme soep of dranken, of vers fruit om je te vullen.
35. Kook met kippenbouillon, anti-aanbakspray, wijn of water.
36. Drink acht 8 glazen water per dag.
37. Verklein portiegroottes van vlees en zetmeel en stapel de groenten op.
38. Vraag hoe het eten wordt bereid bij het bestellen in een restaurant.
39. Kies magere bevroren yoghurt of bevroren saprepen in plaats van ijs. Wees voorzichtig met de portiegrootte – deze voedingsmiddelen bevatten nog steeds calorieën!
40. Kies heldere soepen op basis van bouillon of tomaten boven witte soepen.
41. Houd junkfood uit het zicht in je huis en op je werkplek.
42. Neem wandelschoenen of een springtouw mee als je op reis bent om je oefening bij te houden.
43. Als je van het pad af raakt, probeer dan je voedselinname voor de komende drie dagen vooraf te plannen door het op te schrijven.
44. Koop bevroren dieetdiners met 10 gram vet of minder en 800 milligram natrium of minder.
45. Vermijd beslagcoating of paneermeel.
46. Gebruik twee eiwitten bij het bakken in plaats van één heel ei.
47. Strek tijdens televisiecommercials – armcirkels, beenliften, hoofdkantelen, enz.48
. Verwijder de boter op je broodjes of popcorn.
49. Leer om gracieus “nee” te zeggen wanneer een vriend of familielid je een tweede hulp aanbiedt.
50. Kies pizza met plantaardige toppings in plaats van vetrijk vlees, zoals worst en pepperoni.
51. Vraag om minder kaas. Heb je ooit tomatentaart geprobeerd?
52. Kies kooktechnieken die vet tot een minimum beperken, zoals bakken, grillen, braden, braden of stomen.
53. Voeg meer vetarme sojaproducten toe aan uw dieet voor de soja-eiwit- en gezondheidsvoordelen.
54. Vergeef jezelf wanneer je uitglijdt – en maak van de volgende voedselkeuze een gezonde.