Ketogene Lasagne recept – Lekker en gezond eten tijdens een Keto dieet

Lasagna bolognese
Lasagna bolognese

Geniet van deze heerlijke ketogeen lasagne! Deze lasagne is rijk aan eiwitten en gezonde vetten, terwijl de koolhydraten laag zijn door het gebruik van lasagnebladen zonder gluten of gemaakt van courgette of aubergine. Voel je vrij om de groenten naar keuze toe te voegen voor extra voedingswaarde.

Ingrediënten:

  • 12 lasagnebladen (zonder gluten of gemaakt van courgette of aubergine)
  • 1 pond rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenpuree
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 2 kopjes geraspte mozzarella kaas
  • 2 kopjes geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kopje crème fraîche
  • 1 ei, losgeklopt

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 375 graden F (190 graden C).
  2. Kook de lasagnebladen volgens de verpakking tot ze al dente zijn. Giet af en leg ze op een schone theedoek.
  3. In een grote koekenpan, bak het gehakt op middelhoog vuur tot het gaar is. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, zout en peper toe en roer goed door. Laat het mengsel pruttelen tot het iets is ingedikt.
  4. In een kom, meng de crème fraîche, mozzarella kaas en 1/2 kopje Parmezaanse kaas met het ei.
  5. Leg 3 lasagnebladen op de bodem van een ovenschaal. Giet er een derde van het gehaktmengsel over. Bedek met een derde van de kaas-crème fraîche saus. Herhaal de lagen 2 keer tot de lasagnebladen, gehaktmengsel en kaas-crème fraîche saus op zijn.
  6. Bestrooi de bovenkant van de lasagne met de resterende Parmezaanse kaas.
  7. Bak de lasagne gedurende 25-30 minuten of tot de bovenkant goudbruin en bubbelig is. Laat enkele minuten afkoelen voordat u aansnijdt en serveert.

Deze ketogene lasagne past in een ketogeen dieet, ook wel bekend als een “keto” dieet. Dit dieet is gericht op het verhogen van de inname van vetten en eiwitten en het verlagen van de inname van koolhydraten. Het doel is om het lichaam in een toestand van “ketose” te brengen, waarbij het vet gebruikt als brandstof in plaats van koolhydraten. Dit dieet is vaak gebruikt voor gewichtsverlies, maar ook voor sommige medische toepassingen, zoals de behandeling van epilepsie.